Фото: росЗМІ

Путін підписав закон про вихід РФ із договору про заборону ядерних випробувань

02 ЛИСТОПАДА 2023 12:10

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про відкликання ратифікації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

Документ опубліковано на порталі правової інформації.

Відомо, що Державна дума Росії 18 жовтня завершила ухвалення законопроекту про відкликання ратифікації Договору про заборону ядерних випробувань, що змінить правову позицію Москви щодо можливості їхнього проведення. 25 жовтня документ схвалила Рада федерації РФ.

Що передувало рішенню

Путін 5 жовтня закликав російський парламент відкликати ратифікацію угоди, щоб "віддзеркалити" позицію Сполучених Штатів, які підписали, але так і не ратифікували договір 1996 року.

Росія заявляє, що не відновить випробування ядерної зброї, якщо цього не зробить Вашингтон. Але експерти з контролю над озброєннями занепокоєні тим, що вона може наблизитися до випробувань, які Захід сприйме як російську ядерну ескалацію на тлі війни в Україні.

З початку повномасштабного вторгнення в Україну Москва час від часу вдається до ядерних погроз. Розвідка й лідери західних держав загалом вважають такий сценарій малоймовірним.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України називало рішення російського парламенту відкликати ратифікацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань черговим кроком ядерного шантажу РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.11.2023 12:10