Фото: "Суспільне UA"

"Путін, справді, скаженіє": у ГУР розповіли про реакцію Кремля на пошкодження Су-57

Російський диктатор Володимир Путін бурхливо відреагував на ураження винищувача Су-57. Для Кремля ця тема дуже гаряча та відчутна.

Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

За його словами, окупанти завищували характеристики винищувача для його кращого продажу та присутності винищувачів російського виробництва на міжнародному ринку озброєнь. Також винищувач використовувався й для ракетних ударів по цивільних об'єктах в Україні, а тому кара для нього була заслуженою.

"Ми можемо констатувати сам факт ураження. Стосовно самої операції — ані підтвердити, ані спростувати. Але так, чудові новини: Путін, справді, скаженіє, і реакція в кремлі дуже гаряча і відчутна. Тому що Су-57 вони намагалися ретельно ховати й оберігати. І в повітряний простір України ці Су-57 так і не потрапляли — боялись їхнього збиття", — зазначив Юсов.

Представник ГУР наголосив, що є інформація стосовно пошкодження двох Су-57, а також загиблих й поранених російських військових. Проте у російському інформаційному просторі поки що є підтвердження лише про один уражений новітній винищувач. Зокрема Юсов додав, що йдеться саме про пошкодження, а не знищення. Діагностика винищувача займе тривалий час, як і його відновлення.

"Є оприлюднені супутникові знімки, які чітко показують ураження одного повітряного судна. Для підтвердження треба ще почекати. А якщо говорити про те, що це штучний товар, Су-57, для путінської армії, то мінус будь-яка одиниця - це серйозний удар по можливостях ворога", — сказав він.

Нагадаємо, 10 червня речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявив, що пошкодження Су-57 для росіян це іміджева та репутаційна втрата, але в окупантів є близько 1500 літаків, які можуть запускати ракети та керовані авіабомби. У більшості випадків цей літак застосовувався на серйозній відстані від лінії бойового зіткнення. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.06.2024 14:42