Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Путін спростив отримання російського громадянства для мешканців Білорусі, Казахстану та Молдови

Російський диктатор Володимир Путін спростив видавання паспортів Російської Федерації для громадян Білорусі, Казахстану та Молдови. Для білорусів нові правила виявилися особливими.

Про це повідомили російські пропагандистські медіа з посиланням на указ президент Росії, який він підписав 18 грудня.

Відтепер за новими правилами для громадян трьох країн скасовуються обов’язкові вимоги про п’ятирічне проживання в Росії перед поданням заяви на громадянство, а також знання історії та основ державності Росії.

Для білорусів скасовується необхідність підтверджувати знання російської. Натомість для громадян Казахстану та Молдови зберігається необхідність скласти іспит з російської мови.

До речі, в липні 2022 року Путін підписав указ, який спрощує набуття громадянства Росії для всіх мешканців України. Тоді наше Міністерство закордонних справ засудило цей указ.

Відомо також, що цього року російські загарбники активізували процеси зі змушування громадян України приймати російське громадянство на Донеччині та на інших окупованих територіях. Тих людей, хто не виконає вимоги рашистів, будуть звільняти з підприємств.

Нагадаємо, що Центральна виборча комісія Росії оголосила 11 грудня 2023 року, що голосування на виборах президента в березні 2024 року пошириться на Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області України. Це сталося після того, як їх включили до регіональних виборів у Росії у вересні 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.12.2023 10:37