Фото: соцмережі

Путін та президент Ірану зібрались в Туреччину на зустріч з Ердоганом, — ЗМІ

Російський диктатор Володимир Путін та президент Ірану Ібрагім Раїсі можуть прибути до Туреччини на зустріч з лідером країни Реджепом Таїпом Ердоганом. Візит глави Кремля запланований на 12 лютого.

Про це повідомляє Türkiye. За попередніми даними, Раїсі прибуде до Туреччини наприкінці січня, а Путін — у лютому.

"Очікується, що 24 січня до Туреччини прибуде президент Ірану Ібрагім Раїсі, який відклав свій візит через теракт у місті Керман, а 12 лютого — Володимир Путін", — йдеться у статті.

Що обговорять Ердоган та Раїсі

Джерело наголошує, що візит Раїсі є важливим етапом у продовженні діалогу на високому рівні між Іраном і Туреччиною та можливістю для обговорення питань спільного порядку денного.

"З огляду на 530-кілометровий кордон між Туреччиною та Іраном, дипломатичні джерела заявляють, що Раїсі буде передано прохання (Ердогана, — ред.) щодо ефективного продовження спільної боротьби з усіма терористичними організаціями, особливо з терористичною організацією "Робітнича партія Курдистану" та її продовженням в Ірані, "Партією вільного життя в Курдистані", — пише Türkiye.

Водночас очікується, що одночасно з візитом Раїсі в Анкарі відбудеться восьме засідання Ради співробітництва високого рівня між Туреччиною та Іраном, за підсумками якого між обома державами буде підписано "близько 10 угод у галузі культури, науки, медіа, внутрішніх справ, транспорту, торгівлі та економіки".

Варто зазначити, що у МЗС України вважають, що президент Туреччини Реджеп Ердоган має певні політичні мотиви для того, щоб піддавати критиці ймовірний вступ України до Євросоюзу.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що Анкара може "розлучитися" з Європейським Союзом. У такий спосіб турецький лідер відреагував на доповідь Європейського парламенту щодо Туреччини. У ній сказано, що процес приєднання Туреччини до блоку не може відновитися за нинішніх обставин. Також Європарламент закликав ЄС вивчити "паралельні та реалістичні рамки" для своїх зв'язків з Анкарою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.01.2024 21:22