Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Путін заявив про начебто готовність до "стамбульських переговорів про мир" з Україною

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що Росія може повернутися до так званих "стамбульських домовленостей" про мир між Росією й Україною. Нещодавно він озвучував дещо інші умови для перемовин.

Про це повідомили російські пропагандистські інформаційні ресурси з посиланням на заяву Володимира Путіна під час зустрічі "ШОС Плюс".

"Стамбульські домовленості залишаються на столі. Їх можна застосувати, як основу продовження цих переговорів", — зазначив він.

Після цього Путін почав брехати про те, що Росія ніколи не відмовлялася та "зараз готова до продовження мирних переговорів з Україною". За версією кремлівського диктатора, це начебто Україна сама відмовилася від переговорів за вказівкою Великої Британії та США.

Путіну також ввижається, що "стамбульські домовленості" влаштують Україну, бо вона начебто їх "парафувала".

До речі, 14 червня Путін нафантазував нові "умови для початку мирних переговорів": українські війська мають вийти з усієї території чотирьох українських областей, а Київ має заявити про відсутність планів вступити до НАТО. Навіть кандидат у президенти США Дональд Трамп під час дебатів з нинішнім очільником Білого дому Джо Байденом заявив, що пропозиції, висунуті Путіним, є "неприйнятними".

Нагадаємо, що вчора президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган зустрівся з російським диктатором Володимиром Путіним в Астані, столиці Казахстану. Там він заявив про можливість справедливого миру у війні проти України, який може задовольнити обидві держави, а також про готовність Анкари закласти основу для консенсусу спочатку шляхом припинення вогню, а згодом — досягнення миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.07.2024 16:28