Путін і Ердоган. Джерело: росЗМІ

Путін зібрався з візитом у країну НАТО: чи заарештують там російського диктатора

Президент Росії Володимир Путін в лютому планує зустрітися з турецьким лідером Реджепом Тайїпом Ердоганом. Зустріч має відбутись в Туреччині, яка є членом НАТО.

На цьому факті наголошують автори статті на сайті агенції Reuters.

За даними видання, зустріч російського диктатора з президентом Туреччини має відбутися 12 лютого.

Як відомо, можливості Путіна виїжджати за кордон обмежені з березня минулого року, коли Міжнародний кримінальний суд видав ордер на його арешт за ймовірну депортацію українських дітей до Росії, що є воєнним злочином.

Однак Туреччина не є учасницею Римського статуту Міжнародного кримінального суду, тому Путін може подорожувати туди, не боячись, що його заарештують за цим ордером.

Раніше президент Туреччини заявив, що розраховує на те, що до нього з офіційними візитами приїдуть президент Ірану Ібрагім Раїсі та російський диктатор Путін.

Ордер на арешт Путіна. Чи "пов'яжуть" диктатора у Туреччині?

Міжнародний кримінальний суд Гааги 17 березня 2023 року видав міжнародний ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна. Його, як і уповноважену з прав дитини Марію Львову-Бєлову, підозрюють у незаконній депортації українських дітей.

Тоді генеральний прокурор України Андрій Костін наголосив, що цей ордер означає, що Путін повинен бути заарештований за межами Росії в тих країнах, які ратифікували Римський статут, після чого диктатора повинні передати суду.

27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) офіційно визнала ордер на арешт Путіна, виданий Міжнародним кримінальним судом.

Нагадаємо, що, за підсумками попередньої зустрічі з Путіним у вересні минулого року, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що російський диктатор "виступає за якнайшвидше припинення війни", але водночас наголосив, що війна Росії проти України "триватиме ще довго".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.01.2024 21:54