Фото: Facebook

Путін змінив командувача на Херсонському напрямку, — росЗМІ

Президент Росії Володимир Путін відправив у відставку Олега Макаревича — командувача російським угрупованням військ "Дніпро", яке діяло на Херсонському напрямку. Його замінив командувач повітряно-десантних військ та заступник командувача об'єднаного угруповання військ Михайло Теплінський.

Про це повідомляють росЗМІ.

"Раніше командувачем угруповання військ "Дніпро" на Херсонському напрямку був генерал-полковник Олег Макаревич", — йдеться у повідомленні.

Варто додати, що 27 жовтня міноборони РФ офіційно повідомило, що указом Путіна новим головнокомандувачем повітряно-космічних сил окупантів призначили Віктора Афзалова замість Сергія Суровікіна.

Що відомо про Михайла Теплінського

Новий командувач угрупованням, Михайло Теплінський, народився в Донецькій області. З грудня 1994 по березень 1995 брав участь у першій чеченській війні. Тоді ж отримав звання Героя Росії. З 2015 року воював на сході України. 

Після повномасштабного вторгнення Михайло Теплінський командував відведенням російських військ із західного берегу Дніпра. 9 липня 2023 року, через кілька тижнів після заколоту Пригожина, Теплинський очолив окупаційні сили в Україні після відсторонення від командування Валерія Герасимова, який зберіг посаду начальника Генштабу.

Нагадаємо, Кремль виділив агломерацію Сєвєродонецьк-Лисичанськ-Рубіжне під повний контроль свого суб’єкта — Республіку Татарстан. Як наслідок делегація з цього суб'єкта РФ на чолі з її прем’єр-міністром Олексієм Єсошиним здійснила незаконний візит на тимчасово окуповану Луганську область. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.10.2023 14:59