Фото: росЗМІ

Путіну потрібна фактична капітуляція України, а не мирні перемовини, — ISW

Російський диктатор Володимир Путін відмовився від участі у будь-яких мирних переговорах з Україною. Це свідчить про те, що голові Кремля необхідна лише капітуляція України.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

"Президент Росії Володимир Путін прямо відкинув участь Росії в будь-яких значущих переговорах щодо угоди про припинення вогню, натомість вимагаючи "незворотної" "демілітаризації" України як попередньої умови будь-якої угоди про припинення вогню. Таким чином, Путін вимагає від України фактичної капітуляції до будь-якого припинення вогню", — наголосили в Інституті.

Фахівці зазначили, що Путін прокоментував перспективи припинення вогню в Україні шляхом переговорів на саміті Шанхайської організації співробітництва (ШОС) в Астані (Казахстан) 4 липня. Зокрема, замість того, щоб запропонувати свій типовий удаваний інтерес до таких переговорів, Путін відкинув будь-який переговорний процес щодо припинення вогню.

"Путін неодноразово позиціонував Захід, як свого передбачуваного партнера в переговорах щодо угоди про припинення вогню, щоб спонукати Захід до поступок щодо українського суверенітету. Натомість Путін відкинув усі сторони-посередники як можливих посередників в укладанні угоди між Україною та Росією", — йдеться у звіті.

Водночас кремлівський диктатор вимагає "демілітаризації" України як основної умови для будь-якої угоди про припинення вогню.

"Відмова Путіна від будь-якої угоди про припинення вогню, окрім капітуляції України, ще більше свідчить про те, що він упевнений у своїй оцінці того, що Росія може досягти перемоги, продовжуючи повзучий прогрес в Україні, довготривалу підтримку Заходу для України та вигравши війну на виснаження українських військ", -- резюмували аналітики.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні не можна говорити про припинення вогню на полі бою, адже країна-агресорка Росія не дотримується домовленостей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.07.2024 07:07