Фото: rada.gov.ua

Рада створила комісію для розслідування ефективності роботи влади Києва

У четвер, 22 лютого, Верховна Рада створила тимчасову спеціальну комісію (ТСК) для розслідування ефективності роботи місцевої влади Києва.

Про це повідомив народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко

"Верховна Рада ухвалила проект постанови №10460 про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань дослідження ефективності функціонування органів публічної влади міста Києва як столиці України у період дії правового режиму воєнного стану", — написав він у Telegram.

За його словами, за відповідну постанову проголосували 252 народні депутати. Очолить цю комісію народний депутат від "Слуги народу" Віталій Безгін, який був ініціатором цієї постанови.

Варто зазначити, що Київська влада наразі не відреагувала на створення цієї тимчасової спеціальної комісії.

Які завдання виконуватиме тимчасова спеціальна комісія?

Відповідно до документа, завданнями новоствореної комісії є вивчення поточних питань стратегічного розвитку Києва. Зокрема стану розроблення транспортної та містобудівної моделі, встановлення меж міста, відновлення житлового фонду, функціонування об’єктів міської критичної інфраструктури, аналіз проблем та недоліків управління Києвом при виконанні столичних функцій під час воєнного стану. Також ТСК займатиметься аналізом інформації, яку оприлюднюватимуть у медіа та в інших джерелах щодо нераціонального та неефективного використання бюджетних коштів під час публічних закупівель.

Нагадаємо, раніше журналісти видання "Наші гроші" опублікували розслідування, у якому звинуватили столичну владу в "таємному розпилі" коштів, які передбачалися на ремонт "Київського міського клінічного госпіталю ветеранів війни". Зокрема, йдеться про суму в один мільярд гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.02.2024 15:25