Фото: ВРУ

Рада у першому читанні схвалила законопроект про підвищення податків

У вівторок, 17 вересня, Верховна Рада ухвалила у першому читанні оновлений законопроект про підвищення податків. Це вже друге голосування парламентарів цього місяця.

Про це повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

"З другої спроби Рада підтримала у першому читанні законопроект №11416-д. Історичне велике збільшення податків на 58 мільярдів гривень в цьому році та 137 мільярда гривень в наступному", — написав він на своїй сторінці у Telegtam.

"За" проголосував 241 парламентар, "проти" — 14. У середині жовтня планується друге читання.

Законопроект передбачає:

  • підвищення військового збору з 1,5% до 5%;
  • збільшення податків на першу-другу групу ФОП;
  • авансові внески на АЗС;
  • 1% на всіх форм ФОП третьої групи;
  • 25% прибутку на фінустанови;
  • помісячна звітність ПДФО (для економічного бронювання);
  • 50% податок на прибуток банків у 2024 році.

Железняк додав, що через те, що до жовтня закон в цілому не буде прийнято, то впровадження буде "заднім числом" — з 1 жовтня.

голосування за законопроект про податки

Скриншот: Telegram-сторінка Ярослава Железняка

Нагадаємо, 29 серпня комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав оновлену версію законопроекту про підвищення податків і рекомендував нардепам ухвалити його у першому читанні.

Проте 3 вересня Верховна Рада не підтримала оновлену версію законопроекту. Документ відправили на повторне перше читання. А вже 16 вересня податковий Комітет ВР прийняв до повторного першого читання цю версію урядового законопроекту про підвищення податків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 17.09.2024 14:16