Фото: Офіс президента

Рада Україна—НАТО: Столтенберг розповів деталі засідання

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг повідомив, що у ході засідання Ради Україна — НАТО на рівні міністрів оборони обговорювались питання довготермінової взаємосумісності, боротьби з корупцією та підготовки до другої зими в умовах війни.

Відповідну заяву посадовець зробив на прес-конференції за результатами засідання.

"Сьогодні на засіданні Ради Україна НАТО ми обговорили пріоритети України на шляху до членства в Альянсі, втому числі довготермінову взаємосумісність і закупівлі", — сказав Столтенберг.

Генсек НАТО зауважив, що союзники відзначили зусилля нашої держави у боротьбі з корупцією. Також Альянс посилить підтримку України перед зимовим періодом.

"Ми також запевнили Україну, що НАТО посилить підтримку, щоб допомогти їй пройти складну зиму. Це включає надання більше одягу для холодної погоди, можливості для розмінування, пальне і медичне обладнання. Це допоможе сміливим збройним силам України боротися з холодом і продовжувати рух уперед", — сказав Столтенберг.

Нагадаємо, 11 жовтня під час візиту до Брюсселю Володимир Зеленський провів зустріч із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Президент України відзначив його важливу лідерську роль у координації роботи союзників й ухваленні рішень Альянсу на нашу підтримку.

Додамо, раніше Єнс Столтенберг обіцяв, що Північноатлантичний альянс розпочне реалізовувати оборонні заходи, які були погоджені у липні цього року. Водночас НАТО спрямує Україні більше військової допомоги. Столтенберг також заявив, що НАТО збільшить кількість військ на східному фланзі Альянсу до 300 тисяч солдатів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.10.2023 22:30