Фото: istockphoto.com

Рада Євросоюзу схвалила старт переговорів про вступ України в ЄС

У п'ятницю, 21 червня, Рада Європейського Союзу підтвердила мандат на переговори з Україною і Молдовою про вступ до ЄС, які розпочнуться 25 червня у Люксембурзі. Раніше він був затверджений на рівні послів.

Про це у соцмережі X повідомив Бельгійське головування в Раді Європейського Союзу.

"Рада ЄС ухвалила загальну позицію Євросоюзу, включаючи рамкові умови для переговорів про вступ з Україною і Молдовою. Це відкриває шлях для початку переговорів у вівторок, 25 червня, в Люксембурзі", — прописано у заяві Бельгійського головування.

Також у повідомленні зазначається, що о 15:30 за місцевим часом стартує міжурядова конференція з Україною. Міжурядова конференція з Молдовою розпочнеться о 18:00.

Рада Євросоюзу схвалила початок переговорів України в ЄС

Скріншот зі сторінки в соцмережі X Бельгійського головування в Раді Європейського Союзу

Варто зазначити, що 14 червня посли ЄС погодили переговорні рамки для перемовин про вступ до Євросоюзу України та Молдови.

Нагадаємо, 5 червня видання Euractiv повідомило, що дванадцять країн-членів Європейського Союзу виступили за пришвидшення процесу вступу України та Молдови до ЄС та закликали формально розпочати переговори про членство до кінця червня. Документ підписали глави МЗС Чехії, Швеції, Естонії, Фінляндії, Португалії, Латвії, Польщі, Литви, Німеччини, Словенії, Румунії та Словаччини.

Раніше очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що переговори щодо вступу України до ЄС стартують наприкінці червня цього року. Крім того, посадовиця зауважила, що реформи, які проводить Україна, є основою для того, щоб зробити Україну "привабливим майданчиком для інвестицій, для бізнесу", так само як і приводить її ще ближче до Європейського Союзу.

Своєю чергою речниця Єврокомісії Ана Пісонеро на брифінгу у Брюсселі заявила, що Україна та Молдова здійснили всі необхідні кроки та виконали усі умови для початку переговорів про вступ до Європейського Союзу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.06.2024 14:51