Фото: ВРУ

Рада закрила засідання після одного голосування: яка причина

У четвер, 14 березня, депутати Верховної Ради розглянули лише одне питання. Через оголошену повітряну тривогу парламент призупинив роботу, а після її завершення до пленарної зали не повернулося 70 народних обранців.

Про це повідомив народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко. 

"Стефанчук закрив засідання Верховної Ради. Після повітряної тривоги депутати не змогли зібратись на голосування", — написав він у Telegram.

Скріншот Telegram сторінки Гончаренка

Скріншот Telegram сторінки Олексія Гончаренка

Своєю чергою народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк у своєму Telegram написав, що за три тижні ВР розглянула аж одне питання.

"Одне голосування пройшло сьогодні, а потім у Ради впав потенціал. На табло 203 голоси. Засідання закрили. Навіть ратифікації не розглянули. За три тижні розглянули аж одне питання. Ось така ситуація в Раді", — заявив нардеп.

Скріншот Telegram сторінки Ярослава Железняка

Інший депутат від партії "Європейська Солідарність" — Ірина Геращенко — заявила, що звернулася до голови ВР з вимогою публічно пояснити депутатам, чому були скасовані пленарні засідання минулого тижня.

"Й враховуючи низьку явку депутатів сьогодні оголосити, хто з депутатів знаходиться у відрядженнях. Й надати інформацію по фракціях. Голова ВР чомусь уникнув відповіді, пообіцяв надати інформацію колись пізніше", — зазначила вона.

Скріншот Telegram сторінки Ірини Геращенко

Скріншот Telegram сторінки Ірини Геращенко

Нагадаємо, вранці 5 березня стало відомо, що ВР України не працюватиме з 6 по 8 березня. Засідання, які мали відбутись у ці дні, перенесли. Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що депутати мають "термінове і важливе завдання, яке напряму впливає на допомогу партнерів". Зокрема, він підкреслив, що нардепам потрібно попрацювати з військовими на передовій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.03.2024 21:15