Академія декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Бойчука. Джерело: ДСНС

Ракетний удар по Києву: окупанти зруйнували частину Академії декоративно-прикладного мистецтва (фото)

У понеділок, 25 березня, російські окупанти завдали ракетного удару по столиці України. Внаслідок ворожого обстрілу зруйнована частина будівлі Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Бойчука. 

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов’язки Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

"Унаслідок ворожого авіаудару по столиці зруйнована частина будівлі Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Бойчука. Разом з рятувальниками та правоохоронцями перебуваю на місці події", — написав він у Facebook.

Усі фото: Академії декоративно-прикладного мистецтва. Джерело Facebook Ростислава Карандєєва

За його словами, сигнал повітряної тривоги був увімкнений за декілька секунд до перших вибухів, тому студенти та викладачі не встигли оперативно спуститися до укриття. Уламки потрапили у сусідні приміщення, де не було людей.

Карандєєв заявив, що в навчальному закладі вщент зруйновані спортивна зала, конгрес-холл та виставковий центр. За попередньою інформацією, загиблих немає. Постраждала завідувач лабораторії, її госпіталізували до найближчої лікарні.

"Усі екстрені служби працюють на місці. У найкоротший термін буде оцінено масштаби руйнувань та передбачено заходи для здійснення протиаварійних робіт на зруйнованих об'єктах", — поінформував він.

Ракетна атака на Київ 25 березня: що відомо

Рашисти здійснили ракетний удар по Києву о 10:30. У місті пролунала серія вибухів, після чого місцева влада повідомила про падіння уламків одразу у кількох районах — Печерському, Солом'янському, Дніпровському та Голосіївському.

За даними Повітряних сил, над Києвом було збито дві балістичні ракети, які ворог випустив з тимчасово окупованого Криму. Тип встановлюється.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах Америки вже відреагували на ракетну атаку росіян по Києву. Посол США в Україні Бріджит заявила, що не можна втрачати й хвилини у допомозі Україні для її захисту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.03.2024 16:32