Роберт Фіцо. Джерело: Facebook-сторінка Роберта Фіцо

Ранковий обстріл Києва: словацький прем'єр Фіцо зробив скандальну заяву

Глава словацького уряду Роберт Фіцо відзначився скандальною заявою щодо обстрілу Києва російською армією 23 січня. На його думку, в столиці України цілком "нормальне життя".

Про це повідомляє Reuters.

Роберт Фіцо назвав війну "локальним конфліктом", відповідаючи на питання журналістів, чи буде йому доречно поїхати до Києва, щоб краще зрозуміти війну Російської Федерації проти України, яка вже триває другий рік.

"Ви серйозно думаєте, що в Києві війна? Ви жартуєте, будь ласка, я сподіваюся, ви несерйозно. Поїдьте туди, і ви побачите, що в місті нормальне життя, абсолютно нормальне життя", — наголосив прем'єр-міністр Словаччини.

Фіцо також додав, що більш практично зустрітися в Ужгороді, який, за його словами, українська влада обрала після того, як словацький політик вперше захотів відвідати Україну.

Варто зазначити, що внаслідок ракетної атаки 23 січня до столичних лікарень госпіталізували 13 людей, серед них троє дітей. За словами завідувача відділення політравми Євгена Баценка, чотирьох з постраждалих доставили до Олександрівської лікарні: один чоловік втратив руку, його прооперували. Серед постраждалих унаслідок обстрілу лише кияни — двоє жінок і двоє чоловіків віком від 45 до 71 року. Баценко також додав, що двоє пацієнтів у стані середньої тяжкості та перебувають у шоковому стані.

Нагадаємо, 23 січня окупанти завдали комбінованого ракетного удару по Україні, застосувавши крилаті, балістичні, авіаційні та зенітні керовані ракети. Загалом російські терористи випустили по Україні 41 ракету, 21 з яких було знищено Повітряними силами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.01.2024 19:34