Фото: mediacenter.org.ua

Рашисти атакували Україну БпЛА невстановленого типу: Ігнат попередив громадян про небезпеку

У ніч на 22 жовтня російські загарбники з північного напрямку атакували територію України безпілотниками невизначеного типу. У цих БпЛА встановлені двигуни, купленими на AliExpress.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Є уламки, видно з чого вони зроблені. Фактично там з AliExpress куплені двигуни й таким чином противник буде їх застосовувати. Це вже не вперше, коли з, як кажуть, "з палок"  ліплять цей літак і запускають його в сторону нашої держави", — сказав речник.

Ігнат додав, що, попри все, цей БпЛА несе на собі кілька кілограмів вибухівки, тому є небезпечним.

Раніше керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що російські окупанти використали рекордну кількість авіабомб за добу. Внаслідок ворожих атак є постраждалі. Вона наголосила, що активно працювала російська тактична авіація і продовжувалось бомбардування, в тому числі з використанням керованих авіабомб.

Своєю чергою начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко розповів, що довкола столиці побудована багаторівнева система протиповітряної оборони (ППО), яка складається з різних видів озброєння.

Нагадаємо, за даними Наталії Гуменюк, вночі 21 жовтня, під час обстрілу України, ворог застосував складну тактику змішаних атак.

Силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено чотири повітряні цілі: одну керовану авіаційну ракету Х-59 та три ударні БпЛА Shahed-136/131.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.10.2023 10:59