Фото: uainfo.org

Рашисти намагаються повністю окупувати дві області, — Генштаб

Російські загарбники зосереджують основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом доби українські воїни відбили 11 ворожих атак. 

Про це повідомив Генштаб Збройних сил України.

Атаки рашистів

Протягом цієї доби Російська Федерація завдала чергового масованого авіаційного удару по території України, зокрема, по столиці нашої країни, застосувавши ударні БпЛА Shahed-136/131. 29 із 31 дронів були знищені нашими захисниками. На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, інша цивільна та адміністративна інфраструктура.

Загалом, протягом доби, противник завдав 44 авіаційних та один ракетний удар, здійснив близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. 

Удари ЗСУ

Авіація сил оборони за добу завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили три пункти управління, район зосередження живої сили противника, чотири артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, зенітно-ракетний комплекс, три склади пально-мастильних матеріалів та станцію радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, за даними Міноборони, за добу 29 травня армія Російської Федерації не просунулася на жодному з напрямків, на яких вела наступ. На південному напрямку ворог перебуває в обороні. Епіцентром бойових дій залишається схід України.

Відомо, що окупанти продовжують тероризувати українців на тимчасово захоплених територіях. Противник посилив контррозвідувальні заходи у тимчасово захопленому Скадовському районі Херсонської області. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 30.05.2023 19:12