Наслідки обстрілу Куп'янського району. Джерело: Офіс генерального прокурора

Рашисти обстріляли Харківщину: один загиблий, двоє поранених (фото)

У п’ятницю, 12 квітня, російські окупанти з артилерії обстріляли Куп'янськ-Вузловий і одне зі сіл Куп'янського району Харківської області. Є загиблий і постраждалі.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора України.

"Один загиблий та двоє травмованих внаслідок чергових ворожих ударів по Купʼянському району — розпочато провадження", — зазначили прокурори.

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів і звичаїв війни.

За даними слідства, 12 квітня близько 11:15 окупанти здійснили обстріл села Моначинівка з використанням артилерії калібру 152 міліметри. Постраждали чоловік 72 років і 76-річна жінка. Потерпілі від госпіталізації відмовились, медики надали їм допомогу на місці. Пошкоджено житлові будинки.

Також під ударом ворога перебувало селище Купʼянськ-Вузловий. Загинув 64-річний чоловік. За попередньою інформацією, російські військові били по населеному пункту з артилерії.

"Прокурори та слідчі поліції вживають всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил Російської Федерації", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 10 квітня російські військові здійснили масовану атаку на Харківщину. Внаслідок терористичного обстрілу загинули троє людей, серед них — 14 річна дитина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.04.2024 16:27