Фото: Telegram-канал руху "Атеш"

Рашисти перекидають військову техніку з Херсонської у Курську область, — рух "Атеш"

Російські загарбники перекидають техніку з Херсонського напрямку на Курську область. Це говорить про нестачу озброєння у ворожій армії.

Про це повідомляє у Telegram-каналі партизанський рух "АТЕШ".

Українське підпілля зафіксувало зокрема перекидання техніки 810 окремої бригади морської піхоти.

"Наші агенти відстежили рух озброєння, боєприпасів, військової техніки 810 бригади морської піхоти. На рембазах на півострові (Крим, — ред.) вони активно відновлюють всю пошкоджену техніку і відправляють для подальшого ешелонування в Курську область. Це говорить про нестачу озброєння на Курському напрямку, який намагаються заповнити коштом менш активних напрямків, таких як Херсонський", — йдеться у повідомленні руху "Атеш".

У підпіллі наголосили, що партизани продовжать відстежувати будь-яку активність переміщень збройних сил Росії та оперативно передаватимуть інформацію Силам оборони України.

Раніше повідомлялось, що обов'язкову евакуацію населення оголошено у Рильському та Хомутовському районах Курської області. Ці землі розташовані в 15-кілометровій зоні у прикордонній з Україною зоні.

Як зазначили аналітики американського Інституту вивчення війни, операція України у Курській області Росії стимулювала країну-агресорку до проведення обмінів військовополоненими. Проте цей ефект може бути короткостроковим.

Нагадаємо, представник створеної на цій території комендатури Збройних сил України Олексій Дмитрашківський заявив, що нашим військовим вдалось зупинити російський контрнаступ у Курській області. Ворог намагався атакувати з флангів, але був зупинений.

За даними The Wall Street Journal, міністерство оборони Росії тисне на очільника Кремля Володимира Путіна, аби той оголосив нову хвилю мобілізації для війни на виснаження проти України. Це мало б компенсувати великі втрати окупантів на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2024 16:29