Скріншот з відео

Рашисти показали, як скидають на Україну тритонні авіабомби (відео)

Російські терористи почали використовувати у бойових діях з Україною планувальні бомби ФАБ-3000. Боєприпаси важать три тонни.

Відповідне відео оприлюднило російське міноборони. У ворожому відомстві показали, як Су-34 завдав удару планувальною бомбою ФАБ-3000. Окупанти заявили, що нібито скинули тритонну авіабомбу "по пункту дислокації ЗСУ".

На оприлюднених кадрах російський пілот похвалився, що "складно уявити таку ціль, яку не можна було б вразити авіабомбою такої номінальної маси".

Як зазначили у червні аналітики американського Інституту вивчення війни, російські війська вперше застосували нову бомбу ФАБ-3000 М-54 з уніфікованим модулем планування та коригування для удару по українських позиціях у Харківській області. Вона є новим російським озброєнням з високим потенціалом знищення, якщо російські війська продовжать мати можливість безперешкодно застосовувати таку зброю.

Нагадаємо, наприкінці травня міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що від початку цього року війська країни-агресорки скинули на територію України майже 10 тисяч керованих авіабомб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.07.2024 14:41