Фото: Харківська обласна прокуратура

Рашисти вгатили по селу на Харківщині: внаслідок удару загинула жінка (фото)

У п'ятницю, 14 червня, російські терористи обстріляли Куп'янщину Харківської області. Внаслідок ворожого авіаудару загинула місцева жителька.

Про це у Telegram-каналі повідомив Офіс генерального прокурора.

У відомстві зазначили, що за процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

"Слідством встановлено, що 14 червня близько 15:00 війська РФ завдали авіаудар по селу Глушківка Купʼянського району. Пошкоджено житлові будинки, господарчі будівлі та дитячий садок. Загинула 57-річна жінка", — йдеться у повідомленні прокуратури.

Окупанти 14 червня обстріляли Харківську область, загинула жінка

Фото: Харківська обласна прокуратура

Попередньо, як йдеться у слідчих висновках, ворог вдарив по селу модифікованою авіабомбою УМПБ Д-30.

"Прокурори та слідчі поліції вживають всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених ЗС РФ", — додали у прокуратурі.

Раніше стало відомо, що 14 червня російські терористи вкотре обстріляли Сумщину. Внаслідок ворожого обстрілу загинула одна людина, також відомо про поранених.

Також 14 червня російські війська дроном атакували автобус у Шосткинському районі Сумської області. У ньому перебували люди, троє жінок поранені.

Нагадаємо, що в ніч на п’ятницю, 14 червня, російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні. Вони застосували ракети різних типів і ударні БпЛА типу Shahed. Сили оборони збили сім ракет (із 14) і всі 17 безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.06.2024 20:56