Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Рашисти вночі атакували Україну ракетою та "шахедами": скільки ворожих цілей збила ППО

У ніч на 8 червня російська армія атакувала територію України ударними безпілотниками та авіаційною ракетою. Силам протиповітряної оборони вдалось знищити дев'ять "шахедів" та ворожу ракету.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

За даними військових, керована авіаційна ракета Х-59 була випущена із Курської області — РФ, також ворог здійснив пуски 13 ударних БпЛА типу Shahed-131/136 з районів Курськ — Росія, мис Чауда — окупований Крим.

"В результаті бойової роботи розрахунками мобільних вогневих груп Сил оборони України та засобами РЕБ Повітряних сил збито дев’ять "шахедів" і одну КАР Х-59 у межах Харківської, Запорізької, Полтавської та Дніпропетровської областей", — додали військові.

Окупанти 8 червня атакували Україну шахедами та авіаційною ракетою

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нічний обстріл України 7 червня: що відомо

У ніч на 7 червня, після 02:38, у столиці України та більшості областей пролунали сигнали повітряної тривоги. Були зафіксовані пуски крилатих ракет. За кілька годин до цього Повітряні сили попереджали про зліт чотирьох російських бомбардувальників Ту-95. Військові не вказували назву російського аеродрому, звідки було зафіксовано активність ворожої авіації.

Вже після пусків ракет вночі у Хмельницькій області було гучно. У регіоні лунали вибухи — вони пов'язані із ракетною атакою ворога. Перші звуки вибухів жителі області чули після 04:00. Вдруге неспокійно у регіоні було після 04:30. Відбої повітряних тривог почалися о 04:59.

Нагадаємо, за даними Київської ОВА, протягом всієї ночі 7 червня ворог атакував область безпілотниками та ракетами. Внаслідок ворожих ударів сталася пожежа на одному з промислових обʼєктів на Київщині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.06.2024 08:19