Фото: ДСНС Донеччини

Рашисти вночі вгатили по пожежній частині Покровська: ДСНС оприлюднила наслідки (фото)

У ніч на 31 серпня російські війська вкотре обстріляли місто Покровськ. Під удар окупантів потрапила пожежно-рятувальна частина населеного пункту на Донеччині.

Про це у Telegram-каналі повідомила Державна служба надзвичайних ситуацій України.

За даними рятувальників, вибуховою хвилею та уламками було пошкоджено ролети пожежного депо, вікна, стелі в службових приміщеннях, оперативний автомобіль та пожежна автоцистерна.

"На щастя, особовий склад не постраждав. Російські агресори знищують все на своєму шляху і мають бути покарані за свої дії", — йдеться у заяві ДСНС.

Нагадаємо, у ніч суботу, 31 серпня, у столиці та частині областей втретє оголошували повітряну тривогу. У Київській області працювала протиповітряна оборона по ударних безпілотниках типу "Шахед".

Згодом у Київській міській військовій адміністрації заявили, що усі російські ударні безпілотники, які летіли на Київ з ночі на ранок 31 серпня, були ліквідовані силами та засобами протиповітряної оборони. Повітряна тривога у столиці оголошувалася чотири рази й сумарно тривала майже чотири години.

Окрім цього, в ніч на 31 серпня російська армія атакувала ударними безпілотниками Черкаську область. Уламками "шахедів" були пошкоджені будинки.

Раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк повідомляв, що українська протиповітряна оборона зможе відбивати до 95% російських цілей, проте для цього необхідні додаткові системи ППО. За його словами, наразі Україна домагається того, щоб сусідні країни, які мають протиракетні засоби, в рамках міжнародного права могли б також відбивати російські атаки на нашу державу.

Також він додавав, що, аби зменшити можливості ворога атакувати Україну, необхідно також бити по території країни-агресорки на глибину 600-800 кілометрів, знищуючи її стратегічну авіацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.08.2024 13:20