Фото: Telegram-канал легіону "Свобода Росії"

Рейд по Бєлгородській та Курській областях: РДК взяв у полон понад два десятки військових РФ (відео)

Понад два десятки російських військових потрапили у полон добровольців з "Російського добровольчого корпусу". Це сталось під час рейду по Бєлгородській та Курській областях.

Відповідне відео оприлюднив РДК у своєму Telegram-каналі.

Добровольці показали кадри з російськими військовими, яких вдалося взяти у полон під час операції у регіонах РФ. Один з полонених розповів, що потрапив у засідку під час виконання завдання з мінування території.

Також командування "Російського добровольчого корпусу" звернулося до губернатора Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова і закликало з'явитися на зустріч і забрати полонених.

Що відбувається на кордоні з Росією

Добровольці легіону "Свобода Росії", РДК, та "Сибірський батальйон" 12 березня здійснили прорив російського кордону й заявили, що зайшли у Курську та Бєлгородську області. Пізніше вони повідомили, що контролюють село Тьоткіне Курської області, хоча кілька разів уточнювали інформацію, наголошуючи, що бої тривають. Вже зранку 14 березня жителі Бєлгорода поскаржилися на прильоти. Тим часом російські ЗМІ заявили про нібито прорив диверсійно-розвідувальних груп у Бєлгородській області.

У четвер окупанти повідомляли про "тяжкі бої" на Бєлгородщині. Російські пропагандисти писали, що в районі населених пунктів Сподарюшино та Козинки триває бій, застосовується бронетехніка та реактивні системи залпового вогню.

Того ж дня рашисти істерикували, що російський Грайворон Бєлгородської області опинився під масованою атакою. Внаслідок ударів було нібито багато поранених та руйнувань. Не оминула ця участь місто й 15 березня. Губернатор В'ячеслав Гладков повідомив, що внаслідок атаки є загиблий та руйнування, а загиблий був учасником територіальної самооборони, який вранці заступив на чергування у зв'язку зі складною оперативною обстановкою.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував повідомлення формувань легіону "Свобода Росії", "Російського добровольчого корпусу" і "Сибірського батальйону" про бойові дії у Бєлгородській і Курській областях РФ. Зокрема, він наголосив, що бійці мають право проводити операції на території РФ, оскільки є її громадянами.

Згодом російський диктатор Володимир Путін заявив, що головна мета боїв у Курській та Бєлгородській областях — зірвати президентські вибори у РФ. До того ж у спробах зірвати так звані вибори Путін звинуватив Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.03.2024 11:21