Фото: gsminfo.com.ua

Резніков презентував новий FPV-дрон, який знищуватиме окупантів на фронті (фото)

Збройні сили України офіційно ставлять в експлуатацію 10-ту модель FPV-дрона. Цей безпілотник, як й інші моделі, збираються в нашій державі.

Про це повідомив у Facebook міністр оборони України Олексій Резніков.

"Маємо невеликий ювілей. Тримаю в руках 10-ту модель FPV-дрона, який офіційно стає в експлуатацію у Збройних силах України. Переконливі ТТХ і новий масштаб виробництва. Головне — збережені життя наших воїнів. Необхідні процедури сьогодні завершила відповідна комісія при Департаменті військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України, далі — мій наказ", — написав Резніков.

Фото: Facebook Олексія Резнікова

Міністр наголосив, що цей FPV-дрон, як й інші моделі, збираються в Україні, але переважно з іноземних комплектуючих. Наступний рівень — виробляти основні комплектуючі в Україні та забезпечити диверсифікацію, щоб гарантувати незалежність та стійкість постачання армії за будь-яких обставин.

Резніков нагадав, що за 15 місяців Міноборони вже прийняло на озброєння понад 30 моделей БпЛА різних типів — розвідувальних, ударних, дронів-камікадзе та баражуючих боєприпасів. Також офіційно створено боєприпаси для безпілотників як окрему категорію.

"Демонстративно будувати завод розміром зі стадіон ми не будемо. Принаймні, не зараз. Ми знайдемо асиметричне рішення, ворог його відчує на полі бою", — додав міністр оборони.

Нагадаємо, за шість місяців 2023 року в Україні значно зросло виробництво боєприпасів та озброєння. У Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості кажуть, що порівняно із минулим роком цифра зросла у десять разів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.08.2023 10:44