Фото: Офіс президента

Річниця окупації РФ Абхазії та Південної Осетії: Зеленський звернувся до грузинського народу

У понеділок, 7 серпня, президент України Володимир Зеленський звернувся до грузинського народу. Це сталось у 15 річницю вторгнення Росії до Грузії.

Текст звернення з'явився у мікроблозі Зеленського в Twitter. Глава держави написав, що українці висловлюють солідарність із грузинським народом і рішуче підтримують суверенітет й територіальну цілісність цієї країни.

"Лише повна деокупація українських та грузинських земель, покарання Росії, як загарбника, й відшкодування завданих ним збитків поверне мир і стабільність у Європу та світ", — написав Зеленський.

Російсько-грузинська війна

Війна відбулася в серпні 2008 року після періоду погіршення відносин між Російською Федерацією та Грузією, обома колишніми республіками Радянського Союзу. Бойові дії відбувалися в стратегічно важливому Південно-Кавказькому регіоні. Її вважають першою європейською війною XXI століття.

7 серпня 2008 року Росія ввела свої війська на територію Грузії. В результаті цього Грузія втратила контроль над Абхазією та Південною Осетією. 26 серпня 2008 року Росія визнала "незалежність" регіонів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі повторив наратив Кремля та заявив, що однією з причин повномасштабної війни Росії проти України нібито стало "бажання України стати членом НАТО".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2023 21:05