Фото ілюстративне зі соцмереж

Римський суд відправив у в’язницю на 20 років італійського військового за шпигунство на користь Росії

У п’ятницю, 19 січня, суд у Римі засудив офіцера італійського Військово-морського флоту до 20 років тюремного ув'язнення. Його звинуватили в шпигунстві на користь Росії.

Про це повідомило італійське агентство ANSA.

Капітана фрегата Вальтера Біо столичний суд присяжних визнав винним у шпигунстві та хабарництві після того, як у березні 2021 року його спіймали на передаванні таємних документів працівникам російського посольства в торговому центрі Рима.

Обвинувачення просило дати йому 18 років позбавлення волі. Однак суд вирішив збільшити вирок іще на два роки.

Видання пише, що це вже другий вирок, ухвалений батькові чотирьох дітей із Помеції, що неподалік від Риму, після того, як його визнав винним військовий суд і засудив до 30 років тюремного ув'язнення в березні 2023 року.

До того ж 2021 року Італія вислала двох працівників російського посольства у цій справі.

Нагадаємо, у грудні стало відомо, що Італія надаватиме військову підтримку Україні до кінця 2024 року. Кабмін країни 19 грудня ухвалив відповідну постанову, яка дає змогу країні продовжувати постачати в Україну засоби, матеріали й обладнання для підтримки її військових зусиль проти Росії. Пакети допомоги міститимуть зброю, генератори та все необхідне для підтримки військових операцій із захисту беззбройного цивільного населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.01.2024 21:35