Антоніо Таяні. Джерело: Facebook

В Італії закликали створити нову європейську армію

Європейський Союз має сформувати власну об'єднану армію. Вона могла би відігравати певну роль у підтримці миру та запобіганні найбільшим конфліктам.

Таку пропозицію висунув міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні в інтерв'ю італійській газеті La Stampa. Політик вважає, що тісніша європейська співпраця у сфері оборони є пріоритетом для очолюваної ним партії Forza Italia.

"Якщо ми хочемо бути миротворцями у світі, нам потрібна європейська армія. І це фундаментальна передумова для того, щоби мати ефективну європейську зовнішню політику", — сказав він.

Таяні додав, що у світі з такими потужними гравцями, як США, Китай, Індія, Росія, з кризами від Близького Сходу до Індо-Тихоокеанського регіону, італійські, німецькі, французькі чи словенські громадяни можуть бути захищені лише тим, що вже існує, а саме Європейським Союзом.

Таяні також заявив, що ЄС, який складається з 27 країн, повинен впорядкувати своє керівництво та мати єдиного президента замість нинішньої структури, яка складається з президента Європейської Ради та президента Єврокомісії.

Міністр закордонних справ очолив партію "Вперед, Італіє" після смерті Сільвіо Берлусконі минулого року. Вибори до Європарламенту в червні стануть першим показником популярності партії після втрати її колишнього лідера.

Зараз європейська оборонна співпраця піднялася на політичний порядок денний після повномасштабного вторгнення Росії в Україну майже два роки тому.

Нагадаємо, що в грудні міністр оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що настав час розпочати пошук політичного рішення для припинення війни. При цьому він зауважив, що не варто припиняти військову підтримку України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.01.2024 23:16