Фото: ДБР

Рівень довіри українців до ДБР значно зріс: скільки відсотків громадян покладаються на бюро

Кожного року відсоток українців, які довірять Державному бюро розслідувань, збільшується. Наразі понад 40% можуть покластися на ДБР.

Про це повідомила прес-служба ДБР, посилаючись на результати опитування соціологічної групи "Рейтинг", які були зроблені на замовлення Консультативної місії ЄС в Україні.

За даними бюро, цьогоріч рівень підтримки становить вже 45%. Порівняно з 2021 роком це на 18% більше. Найбільше свою довіру до ДБР виказала саме молодь від 18 до 29 років — 61%.

"Переконані, що рівень довіри до Бюро буде тільки збільшуватись, адже ми щодня працюємо задля зниження рівня злочинності та протидії корупції. Подолання цього ганебного явища 74% громадян вважають пріоритетом для правоохоронних органів держави. Останні результативні операції Бюро з викриття корумпованих працівників МСЕК, блокування інших незаконних схем уникнення від військової служби та переправлення ухилянтів за кордон, повністю відповідають не тільки запитам суспільства, але й зміцнюють обороноздатність нашої держави", — наголосили у ДБР.

Нагадаємо, згідно з результатами опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, майже 90% українців пишаються своїм громадянством. До того ж цей показник зріс порівняно з 2023 роком.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.10.2024 16:38