Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

"Рівень загрози надзвичайно високий": окупанти вивели у Чорне море додаткові ракетоносії

У неділю вдень, 28 січня, російські окупанти вивели у Чорне море додатково ще два носії крилатих ракет типу "Калібр". Відповідно кількість ракетоносіїв збільшилася до чотирьох.

Про це повідомили у Telegram Сили оборони Півдня України. За даними військових, агресор збільшив корабельне угруповування у Чорному морі до 11 одиниць, вивівши додатково носії крилатих ракет.

У Силах оборони Півдня наголосили, що в морі перебуває два надводних та два підводних ракетоносії. Загальний залп "Калібрів" може сягати 24 ракет.

"Рівень ракетної загрози — надзвичайно високий! Будьте уважні до сигналів повітряної тривоги, реагуйте оперативно", — попередили військові.

Раніше повідомлялось, що 28 січня у Дніпрі пролунав вибух. В області було оголошено повітряну тривогу у зв'язку з рухом ракети в напрямку міста.

Нагадаємо, ввечері 27 січня російські окупанти вдарили по Полтавській області двома ракетами. Внаслідок ворожої атаки по промисловому обʼєкту у Кременчуцькому районі виникла пожежа, яку рятувальникам вдалося ліквідувати.

Своєю чергою речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що Російська Федерація накопичила близько 900 високоточних далекобійних ракет. Агресор застосовує приблизно ту саму кількість ракет під час обстрілів, яку здатний виготовити за місяць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.01.2024 13:31