Фото: rv.tax.gov.ua

Родини полонених та зниклих безвісти отримуватимуть повідомлення від Координаційного штабу в "Дії"

Сім'ї військових, цивільних полонених та безвісно зниклих громадян України отримуватимуть у застосунку "Дія" повідомлення від Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. 

Як повідомляє Міністерство цифрової трансформації України, сповіщення надходитимуть у "Дію", аби захистити родини військовополонених від дезінформації.

"Вразливістю рідних полонених та зниклих безвісти користувалися шахраї — пропонували за гроші "пришвидшити" обмін або надсилали фейкову інформацію, імітуючи дані від Координаційного штабу", — йдетсья у повідомленні.

У Міністерстві наголошують, що, коли людина зникає, її рідні подають заяву в особистому кабінеті на сайті Координаційного штабу. Вже потім "Дія" буде надсилати інформацію про підтвердження заяви, додання інформації про справу й про звільнення військового або цивільного з полону.

"У випадку, коли людина вважалась зниклою безвісти, але згодом надійшло підтвердження, що вона в полоні — її рідні також дізнаються про це через "Дію". Ви отримуватимете сповіщення від Координаційного штабу в "Дію", якщо: авторизовані в "Дії", маєте верифіковану картку платника податків, подавали заяви через Особистий кабінет Координаційного штабу", — додали у Мінцифри.

Нагадаємо, у червні в Одеській області затримали підлітка, який продавав фейковий застосунок "Дія"Зазначається, що підробний застосунок візуально повністю дублював діалогове вікно мобільного застосунку "Дія" та давав користувачу можливість змінювати прізвище, ім’я, по батькові, дату народження, стать, фотокартку тощо. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.06.2024 14:43