Фото: ілюстративне. Джерело: KTG North Korea Travel

Росія формує "особливий бурятський батальйон" із військових КНДР: 18 солдатів вже втекли з позицій

Група північнокорейських військових втекла з російських позицій неподалік кордону України з Брянською та Курською областями.

Про це повідомляє "Суспільне", посилаючись на власні джерела у розвідці.

Як наголошує співрозмовник видання, 18 військових із КНДР полишили свої позиції за сім кілометрів від державного кордону з Україною. 

Водночас причини втечі солдатів поки не встановлені. Своєю чергою російські військові намагаються їх відшукати, щоб повернути у стрій та приховати від свого командування цей інцидент.

"Цю інформацію російські загарбники намагаються приховати від свого вищого командування", — сказало джерело у розвідці.

До того ж у виданні додали, що джерела у розвідці їм розповіли про те, що війська країни-агресорки формують так званий "особливий бурятський батальйон". Він укомплектований громадянами із Північної Кореї. Попередньо, він налічуватиме до 3000 осіб. Наразі ворог проводить забезпечення батальйону стрілецьким озброєнням та боєприпасами. Ймовірно, що батальйон може бути залучено до виконання бойових завдань поблизу російського населеного пункту Суджа та міста Курськ.

Нагадаємо, раніше керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко заявляв, що Росія може відправити північнокорейських військових до Курської області. Зокрема, не виключено, що їх можуть направити на тимчасово окуповані території України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.10.2024 17:34