Фото: "Укрінформ"

Росія готує нову ІПСО для дискредитації українських воїнів, — Плетенчук

Російські пропагандисти готують серію відео для дискредитації українських військовослужбовців. Ролики знімають на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

За словами посадовця, у російських дискредитаційних відео можуть бути нібито українські воїни, зокрема працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

"До речі, щодо посилення тиску з боку ворога, так само вони поширюють вчергове інформаційну складову. Дізналися ми про підготовку чергової інформаційної диверсії на окупованих територіях. Росіяни зараз вчергове знімають серію фейкових відео, знімають саме на тимчасово окупованих територіях України для того, щоб навколишня декорація максимально відповідала українським реаліям, де вони намагаються показати у негативному вигляді військовослужбовців України. В першу чергу, дійсно, військовослужбовців ТЦК", — наголосив Плетенчук.

Він зазначив, що росіяни готують ролики де, буцімто українські воїни будуть поводитися неадекватно у різноманітних ситуаціях. 

"Тобто готується серія відео, де вони будуть поводитися максимально неадекватно у різноманітних ситуаціях, закладах, в тому числі - вживати спиртні напої, або подібні негарні речі, робити. Чекаємо на нові такі відео", — поінформував Плетенчук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація готується активізувати інформаційно-психологічну операцію про нібито наступ ворожих військ з боку Білорусі. Її мета полягає у нагнітанні паніки в українському суспільстві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2024 11:10