Фото: росЗМІ

Росія готує операцію під чужим прапором у Чорному морі: заява Держдепу США

Росія може готувати операцію під чужим прапором у Чорному морі. У Сполучених Штатах Америки проаналізували удари Російської Федерації по Одесі та дунайській портовій інфраструктурі.

Про це заявив на брифінгу речник Держдепартаменту США Меттью Міллер. Він зазначив, що у Штатів є інформація, що росіяни готують операцію під чужим прапором. США продовжать, за його словами, проведення консультацій із партнерами в регіоні щодо альтернативних шляхів вивезення зерна з України.

"Вони погрожували суднам, які діють у міжнародних водах, після чого сьогодні сталася атака на Дунаї", — зауважив Міллер.

Він наголосив, що знайти ідеальне рішення, яке дало б змогу Україні відвантажувати таку ж кількість зерна, як під час дії Чорноморської зернової ініціативи, без поновлення морських шляхів "просто неможливо".

Нагадаємо, 17 липня країна-агресорка Росія заявила, що "відкликає" всі гарантії безпеки судноплавства в Чорному морі. Крім того, РФ виходить зі Спільного координаційного центру в Стамбулі через припинення "зернової угоди". 16 липня з порту Одеси вийшло останнє судно в рамках Чорноморської зернової ініціативи. Напередодні президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган повідомив, що Путін погодився на продовження дії зернової ініціативи. Однак у Кремлі відхрестились від цієї заяви, зазначивши, що ні на що не погоджувалися.

Після виходу зі "зернової угоди", Росія почала потужно обстрілювати південні регіони. Щодня армія РФ завдавала ударів по Одеській області. Є загиблі, багато постраждалих, а також зруйновані будівлі та знищені склади зі зерном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.07.2023 22:59