Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Росія могла заглушити сигнал GPS на літаку міністра оборони Британії, — Reuters

Росія могла заглушити супутниковий сигнал літака, на якому міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс повертався із Польщі.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело в британському уряді та журналістів, які подорожували з Шеппсом.

Відтак, джерела видання зазначають, що сигнал GPS на літаку був заблокований протягом близько 30 хвилин. Це відбулося саме в той момент, коли борт пролітав над Калінінградською областю Росії. 

До то ж наголошується, що окрім сигналу GPS були і зброї в роботі мобільного інтернету. Через цей інцидент літак був змушений використовувати альтернативні методи для визначення свого місцеперебування.

Офіційного підтвердження щодо причетності Росії до глушіння сигналу поки немає. Міністерство оборони Великої Британії інцидент наразі не коментує.

Нагадаємо, 12 березня в російському Іваново впав військово-транспортний літак. В Іл-76 сталася пожежа одного з двигунів.

Додамо, 3 березня президент Володимир Зеленський заявив, що від початку лютого війська-країни агресорки зазнали чималих втрат в авіації. Лише за останній тиждень авіація Збройних сил України знищила сім ворожих винищувачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.03.2024 17:59