Фото: ГУР

Росія наростила виробництво боєприпасів, проте їхня якість погіршується, — Буданов

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія збільшила виготовлення боєприпасів, проте їхня якість помітно знизилася.

В інтерв'ю Le Monde очільник ГУР наголосив, що Росія збільшує виробництво боєприпасів починаючи з кінця літа 2023 року.

"Якщо порівнювати з попередніми роками, то з кінця літа 2023 року спостерігаємо збільшення кількості виготовлених Росією боєприпасів. Йдеться не про куплені за кордоном снаряди, а саме про вироблені їхньою промисловістю. Водночас відзначаємо зниження їхньої якості", — сказав Буданов.

За його словами, масовані ракетні удари по Україні спричинені бажанням РФ оголосити 2023 рік "переможним№, оскільки "реальних військових успіхів у росіян не було".

"Утім у російських ракет є низка недоліків. Вони часто промахуються. Ми негайно ж відправили їм нашу відповідь. Ціллю були їхні військові об’єкти", — додав очільник ГУР.

Нагадаємо, Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявляв, що наразі ані українські, ані російські війська не можуть проводити наступальні операції на фронті. Він пояснив, що пояснив, що інтенсивне застосування безпілотників та мінування територій із двох сторін зумовило неможливість проведення наступу. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.01.2024 18:39