Джейн Гартлі. Джерело: Facebook

"Росія не зупиниться": посол США у Британії закликала посилити допомогу Україні

Необхідно зробити все можливе, щоби Росія програла війну, бо Москва не зупиниться на досягнутому. А Україна має залишитися сильною демократією.

Про це посол США у Великій Британії Джейн Гартлі заявила в інтерв'ю Sky News. Дипломатка наголосила, що союзники прагнуть допомогти Україні здобути перемогу у цій війні.

"Росія не зупиниться, якщо переможе у війні в Україні. Кожен, хто думає, що Росія може зупинитися після цього, я думаю, помиляється. Ми хочемо зробити все можливе, щоб Україна залишалася сильною демократією і щоб Росія програла цю війну", — сказала вона.

Водночас Гартлі зазначила, що "оптимістично налаштована" щодо того, що США виділять більше фінансування для України.

"Я була послом у Франції та Монако 2014 року, тоді бачила, що сталося в Криму. Я не знаю, чому хтось може сказати: "О, це кінець для Росії". Я думаю, що на кону стоїть демократія. Тому ми повинні підтримати Україну, — сказала вона.

Нагадаємо, декілька днів тому міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс відреагував на ураження Збройними силами України двох великих десантних кораблів Росії "Ямал" і "Азов" у тимчасово окупованому Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.03.2024 12:58