Громадяни Індії, яких відправляють на війну. Скріншот із відео

Росія обманом завербувала на війну з Україною громадян Індії: їх силою відправляють на фронт

Семеро громадян Індії опублікували відеозвернення, в якому заявили, що їх змушують воювати за Росію проти України. До цього іноземців обманом схилили до підписання документів.

Про це повідомило видання News18 з посиланням на журналістку індійського каналу NDTV Уму Судхір.

Громадяни Індії нібито приїхали до Росії, щоби зустріти Новий рік наприкінці грудня 2023 року. Потім, за їхніми словами, туристичний агент запропонував їм також відвідати Білорусь, на що вони погодилися.

"Ми не знали, що нам потрібна віза. Коли ми приїхали в Білорусь, агент попросив у нас гроші, а потім зник", — сказав громадянин Індії.

Після цього їх затримала міліція та передала офіційним особам, які змусили підписати документи. Оскільки документи були російською мовою, індійські громадяни не розуміли їхнього змісту, але все одно підписали. Згодом їм пояснили, що альтернативою військовій службі в російській армії може стати тюремне ув'язнення на 10 років.

"Тепер нас змушують воювати у війні проти України", — зазначили вони.

Упродовж 15 днів вони проходили військову підготовку, а потім їх відправили в зону бойових дій.

Нещодавно посольство Індії в Росії заявило, що йому стало відомо про трагічну загибель громадянина Індії Шрі Мохаммеда Асфана.

"Ми підтримуємо зв'язок із сім'єю та російською владою. Місія докладе зусиль, щоби відправити його останки в Індію", — йдеться в повідомленні.

ЗМІ повідомляють, що 30-річного Асфана, родом із Хайдарабада, вбито під час війни Росії проти України. Його та ще декількох людей обдурили агенти та завербували як "помічників" для участі у війні на боці російської армії. Сім'я Асфана раніше звернулася до уряду з проханням допомогти повернути громадян Індії із зони бойових дій.

Нагадаємо, в січні стало відомо, що Російська Федерація завербувала 200 громадян Непалу для участі у війні проти України. Уряд країни вимагає від Москви виплатити компенсації сім’ям загиблих. Таку заяву робив міністр закордонних справ Непалу Нараян Пракаш Сауд.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.03.2024 23:09