Андрій Бєлоусов. Фото: росЗМІ

Росія просила США переконати Україну не атакувати на "День ВМФ" військові об’єкти, — ЗМІ

Міністерство оборони країни-агресорки зверталося із проханням до Департаменту оборони Сполучених Штатів Америки, аби ті переконали Україну не проводити операції на "День ВМФ" у Росії.

Про це повідомляє "Мілітарний".

За даними видання, російський міністр оборони Андрій Бєлоусов особисто дзвонив міністру оборони США Ллойду Остіну щодо цього питання. 

Зокрема, як розповів пропагандистським ЗМІ заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков, телефона розмова двох міністрів нібито мала позитивний результат для Росії та допомогла "уникнути ескалаційного витка". 

Водночас, за інформацією росіян, у "День ВМФ" українські спецслужби готували атаку на Росію. Вона мала б відбутися коли на параді в Петербурзі виступали російський диктатор Володимир Путін та голова міноборони Андрій Бєлоусов. Як стверджує Рябков, Ллойд Остін був вкрай здивований цими звістками, але сприйняв їх досить серйозно.

У виданні наголосили, що після розмови Ллойда та Бєлосова Вашингтон нібито зв’язався з Києвом і попросив не робити те, що було заплановано.

"Цю інформацію також підтверджують в американському виданні New York Times, яке, покликаючись на трьох неназваних американських посадовців, писало, що під час телефонної розмови Бєлоусов розповів Остіну, що Москва виявила підготовку України до "таємної операції" проти РФ. Видання зазначало, що досі незрозуміло, чи справді Україна планувала операцію, про яку повідомляв Бєлоусов", — зауважили журналісти.

Натомість за словами російського дипломата, якби Україна здійснила заплановану операцію, то це могло б нібито призвести до "некерованого конфлікту" між РФ та США.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що влада країни-агресорки Росії використала святкування Дня Військово-морського флоту, щоб продемонструвати свої відносини з низкою незахідних держав у межах зусиль зі створення нібито очолюваної РФ антизахідної коаліції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.08.2024 23:23