Фото: росЗМІ

Росія скористалася Днем ВМФ для формування антизахідної коаліції, — ISW

Влада країни-агресорки Росії використала святкування Дня Військово-морського флоту, щоб продемонструвати свої відносини з низкою незахідних держав у межах зусиль зі створення нібито очолюваної РФ антизахідної коаліції.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Фахівців ISW зауважили, що кораблі ВМС Китаю, Алжиру та Індії взяли участь у головному військово-морському параді в Санкт-Петербурзі. Крім того, представники 31 держави, зокрема Азербайджану, Венесуели, В'єтнаму, Куби, Лівії, М'янми, Сирії, Катару, Об'єднаних Арабських Еміратів та Південної Африки, взяли участь у заходах у Санкт-Петербурзі. 

Аналітики також звернули увагу на те, що заступник міністра оборони Росії Олександр Фомін зустрівся з командувачем ВМС Китаю Ху Чжунміном, командувачем ВМС М’янми Він Хтейном, а міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в Куала-Лампурі 28 липня зустрівся з міністром закордонних справ Малайзії Мохамадом Хасаном.

"Росія останнім часом активізувала співпрацю з низкою цих держав, включаючи Венесуелу, Кубу, Індію та В'єтнам", — зазначили в Інституті.

Нагадаємо, раніше в Інституті вивчення війни наголошували, що країна-агресорка Росія продовжує поглиблювати двосторонні відносини з Іраном та Північною Кореєю, отримуючи в замін летальну зброю, якою потім завдає ударів по Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.07.2024 07:07