Ентоні Блінкен. Джерело: ABC

У США жорстко попередили Китай через підтримку Росії

Продовження підтримки Китаєм оборонно-промислової бази Росії матиме наслідки. Сполучені Штати Америки готові до жорстких кроків у відповідь. У цьому Державний секретар США Ентоні Блінкен запевнив міністра закордонних справ Китаю Вана Ї під час зустрічі.

Про це повідомили в Державному департаменті США. Там зазначили, що Блінкен зустрівся з Ваном Ї в суботу, 27 липня, в Лаосі на полях міністерських зустрічей АСЕАН.

Під час зустрічі він наголосив на важливості підтримання миру та стабільності через Тайванську протоку. Держсекретар висловив занепокоєння дестабілізувальними діями Китаю у Південнокитайському морі та підтвердив підтримку США свободи судноплавства та прольотів, а також мирного вирішення суперечок відповідно до міжнародного права.

"Держсекретар знову висловив серйозне занепокоєння з приводу підтримки Китаю оборонної промислової бази Росії та дав зрозуміти, що якщо Китай не вживатиме заходів для усунення цієї загрози європейській безпеці, то США й надалі вживатимуть відповідних заходів для цього", — йдеться у повідомленні Держдепу.

Блінкен також обговорив провокаційні дії КНДР і ситуацію в Газі. Обидві сторони визнали важливість підтримки відкритих ліній зв'язку в наступні тижні та місяці.

Нагадаємо, що в п’ятницю, 26 липня, високий представник Європейського Союзу із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель зустрівся з міністром закордонних справ Китаю Ван Ї. Вони обговорили, зокрема, російську агресію проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.07.2024 18:39