Фото ілюстративне. Джерело: "Суспільне.Харків"

Росія проводить розвідку енергооб'єктів України: у ГУР попередили про загрозу нових атак

Росія активно розвідує стан енергетичної інфраструктури України. Існує загроза повторення терористичних атак окупантів цієї зими.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Темпи виробництва ракетного озброєння у ворога не дозволяють їм поповнювати ті запаси, які були. Одна справа плани, а інша — як реалізують ці плани. На поставлені завдання вони виходять. Але так, накопичують", — сказав Юсов.

За його словами, є інформація, що Росія проводить розвідувальні заходи щодо енергетичної інфраструктури України. Тому існує загроза повторення терористичних атак.

"Звичайно, Україна до такого сценарію посилено готується. На жаль, думати, що держава-агресор відмовиться від практики терористичних ударів немає. І ми повинні серйозно до цього ставитися", — зазначив представник ГУР.

Юсов додав, що найчисельніше ракета атака РФ по Україні була зі 120 ракетами одночасно. Наразі у ворога запасів для такої інтенсивності та кількості ударів немає. Однак, за його словами, це не означає, що вони менш небезпечні та руйнівні.

Відповідаючи на запитання, чи в часовому проміжку ми наближаємося до цих атак на енергетику та чи можуть вони розпочатися у жовтні — як минулого року, — він зауважив, що такий сценарій цілком імовірний.

"Стосовно часу ми не будемо анонсувати чи календар заводити. Але, звичайно, такий сценарій відпрацьовується", — сказав представник Головного управління розвідки.

Нагадаємо, виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що енергетична система України може пройти зиму в нормальному режимі, якщо не брати до уваги фактор можливих обстрілів. До того ж протиповітряна оборона України намагатиметься максимально збиватиме дрони та ракети, щоби зберегти відновлену за останні півроку інфраструктуру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.09.2023 15:39