Рада ООН з прав людини. Джерело: "Слово і діло"

Росія шукає шляхи, аби знову приєднатися до Ради ООН з прав людини

Російські дипломати намагаються домогтися того, аби Росію знову прийняли до Ради ООН з прав людини на трирічний термін.

Про це повідомив ВВС, посилаючись на копію документа, який Росія поширює серед членів ООН з проханням про підтримку.

У квітні минулого року її виключили з провідного правозахисного органу ООН після того, як її російські війська вдерлися в Україну. Але тепер дипломати РФ пробують знайти варіанти, щоби країну-агресорку переобрали в Раду ООН на новий трирічний термін.

Голосування відбудеться наступного місяця. У документі, з яким ознайомилися в BBC, Росія обіцяє знайти «адекватні рішення для питань прав людини» та закликає перестати перетворювати Раду ООН на "інструмент, який обслуговує політичну волю однієї групи країн". Таким чином рашисти натякають начебто на інтереси винятково Заходу.

Експерти стверджують, що у такий спосіб Росія сподівається відновити певну міжнародну довіру після звинувачень у порушеннях прав людини в Україні та в її межах.

Нагадаємо, 25 вересня голова Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні Ерік Месе заявив, що російські окупанти настільки жорстоко катували українців, що деякі з їхніх жертв помирали. До того ж вони змушували людей слухати, коли ґвалтували сусідських жінок. Він зазначив, що його команда зібрала додаткові докази, які вказують на те, що застосування тортур російськими збройними силами в районах, які вони контролюють, було широко поширеним і систематичним.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.09.2023 14:56