Фото: vikna.tv

Росія щодня скидає авіабомби: Гуменюк — про курсування суден "зерновим коридором"

Курсування суден українським "зерновим коридором" є досить небезпечним. Російські війська щоденно скидають авіабомби у цьому районі.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Вона наголосила, що наразі не спостерігається активність корабельного угруповання ворога в районі "зернового коридору". Проте окупанти намагаються контролювати там ситуацію через застосування тактичної авіації.

"Щодобово направляють туди літаки для скидання керованих авіабомб, якраз в районі, де, ймовірно, мають курсувати судна, що вирішили скористатись гуманітарним коридором, запропонованим Силами оборони України", — додала Гуменюк.

За словами речниці Сил оборони півдня, що такі керовані авіабомби можуть призводити до детонації морських мін, яких дуже багато в акваторії Чорного моря.

"Тобто, такий дистанційний терор використовують", — наголосила Гуменюк.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що російська армія атакувала цивільне вантажне судно у Чорному морі  ракетами "Калібр". Інцидент стався 24 серпня.

Раніше Україна отримала від гідрографічного управління Великої Британії геодезичне обладнання та картографічне програмне забезпечення. Воно повинне підвищити безпеку в морі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.10.2023 13:05