Фото: armyinform.com.ua

Росія вивела у Чорне море ракетоносії: скільки "Калібрів" націлені на Україну

Росія зосередила у Чорному морі чотири носії "Калібрів". Ворог може випустити по Україні 20 ракет.

Про це повідомив спікер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

Зазначається, що росіяни продовжують маневрування у Чорному морі, намагаючись знайти результативну тактику тероризування населення України.

Наразі фіксується збільшення кількості російських ракетоносіїв в акваторії. Окупанти, зокрема, вивели на бойове чергування фрегат "Адмірал Ессен", який може запускати "Калібри".

"Станом на 18:00 у морі два надводні та два підводні ракетоносії. Загальний залп може досягати 24 ракет типу "Калібр", — уточнив Назаров.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина.

Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії. Він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили. За словами чоловіка, охоронець лікарні в Деснянському районі був у нетверезому стані, тому він з родиною не зумів потрапити в укриття.

Поліція Києва вже розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці в ніч на 1 червня. Правоохоронці обіцяють покарати усіх винних осіб.

Крім того, правоохоронці розпочали слідчі дії у Київській міській державній адміністрації через ситуацію з укриттями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.06.2023 20:58