Ангари для літаків у "Мариновці". Джерело: Google

Росія зводить захисні ангари для літаків за 300 кілометрів від кордону з Україною

Російські військові розпочали споруджувати захисні ангари на аеродромах на своїй території. При цьому роблять це за 300 кілометрів від кордону з Україною.

Про це повідомив "Мілітарний". Журналісти зазначили, що будівництво нових ангарних споруд помітили на супутникових знімках на аеродромі "Мариновка", який розташований у Волгоградській області Росії за 300 кілометрів від кордону з Україною.

На знімку можна помітити 12 нових ангарів, які є укриттям для фронтових бомбардувальників Су-24 та винищувачів-бомбардувальників Су-34.

Росіяни вважають, що розбудова аеродромних ангарів має забезпечити захист літаків від прильоту ударних дронів, а також від суббоєприпасів балістичної ракети ATACMS.

До речі, використання ангарів не дозволить супутникам та іншим оптичним засобам виявлення дізнатися, порожній ангар чи там стоїть літак. Попри те, що на теперішній момент невідомо, з яких саме матеріалів зроблені ангари, однак, судячи з їхнього вигляду, ймовірно, вони з мінімальним захистом від уламків.

Ангари для літаків у "Мариновці". Джерело: Google

Ангари для літаків у "Мариновці". Джерело: Google

Нагадаємо, що 15 травня прогриміли вибухи на військовому аеродромі "Бельбек", який розташовано в окупованому Криму. На військовому об'єкті було зафіксовано пожежу— не виключено, що під удар потрапили літаки окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.05.2024 23:31