Фото: Національна поліція України

Росіяни мінують території України кульковими авіаційними бомбами: чим вони небезпечні

Війська країни-агресорки дистанційно мінують території України кульковими осколковими авіаційними бомбами ШОАБ-0,5. Зовні вони схожі на невеликий м'ячик сріблястого кольору.

Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

У ДСНС зазначили, що відповідні авіабомби рашисти застосовують у прикордонних районах України, зокрема, на Сумщині. 

"Ними ворог дистанційно мінує нашу землю. Зовні вони схожі на невеликий м’ячик сріблястого кольору. Своїм виглядом можуть привертати увагу дітей. Тож попередьте про небезпеку близьких", — наголосили рятувальники.

Зазначається, що одна касета РБК-500 містить 565 кулькових авіабомб ШОАБ-0,5 масою по 400 грамів кожна. До того ж вони мають велику зону ураження. Так, коли ШОАБ-0,5 розлітаються та падають на землю, частина з них не детонує. Тож від будь-якого дотику можуть розірватися, хоча сейсмічного датчика не мають. 

"Нам усім треба бути дуже уважними. У жодному разі не можна наближатися та торкатися вибухонебезпечних предметів. Одразу повідомляйте про такі знахідки за номером 101. Наднебезпечну роботу — знешкодження ВНП — виконують тільки сапери", — закликали рятувальники.

росіяни мінують землю авіабомбами

Фото: ДСНС

Нагадаємо, на Харківщині 43-річний житель загинув у результаті підриву на міні. Житель Куп'янська натрапив на вибуховий пристрій на своєму городі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.03.2024 17:07