Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Росіяни перекидають додаткові штурмові групи на Харківщину: українські військові розповіли про ситуацію на фронті

Російські окупанти не полишають спроб прорвати оборону українських військ на півночі Харківщини. Зокрема, в районі Глибокого для підготовки до наступальних дій противник перемістив додаткові штурмові групи.

Про це розповіли в Telegram-каналі оперативно-тактичного угруповання військ (ОТУВ) "Харків", яке перебуває в цій операційній зоні. Там зазначили, що відбувається переміщення 155 окремої бригади морської піхоти та 18 мотострілецької дивізії 11 армійського корпусу. Крім того, ворог використовує БпЛА для дистанційного мінування місцевості.

"У районі Мурома, що на території Росії, прибуває додатковий особовий склад 41 мотострілецького полку 72 мотострілецької дивізії з метою поповнення поточного некомплекту особового складу", — додали українські військові.

Вони також поінформували, що в районі центральної та східної частини Вовчанська окупанти продовжують перегрупування штурмових груп 138 окремої мотострілецької бригади, 1009 мотострілецького полку Шостої армії та 128 окремої мотострілецької бригади 44 армійського корпусу для проведення штурмових дій.

Також підтверджено, що штурмовий загін 153 танкового полку 47 танкової дивізії виведений на відновлення, його позиції зайняв особовий склад 128 окремої мотострілецької бригади 44 армійського корпусу та загону "Ахмат".

"Загалом протягом минулої доби відбулося сім бойових зіткнень. Ворог завдав у напрямку позицій наших військ 10 авіаційних ударів із застосуванням 16 КАБів, чотири ракетні удари та 32 удари дронами-камікадзе, здійснив 396 обстрілів позицій Сил оборони України", — розповіли в ОТУВ "Харків".

Від початку доби відбулося п’ять бойових зіткнень, ще одне триває. Українські військові уточнили, що під час боїв російські окупанти успіху не мали, втрат наших позицій не допущено.

Натомість трати ворога (безповоротні та санітарні) за минулу добу склали 113 осіб. Втрати озброєння та військової техніки противника склали 29 одиниць:

  • два танки,
  • п’ять артилерійських систем,
  • вісім одиниць автомобільної техніки,
  • три одиниці спецтехніки,
  • 11 безпілотних літальних апаратів.

Знищено 72 укриття для особового складу противника, один пункт зберігання боєприпасів.

"Сили оборони України контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації", — підсумували в ОТУВ "Харків".

Нагадаємо, що, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила понад 566 з половиною тисяч своїх військових. За минулу добу ця цифра зросла приблизно на 1 100 мертвих окупантів. Окрім того, українські військові знищили на полі бою велику кількість ворожої техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.07.2024 12:52