Фото ілюстративне зі соцмереж

Росіяни запустили залізницю з Ростова до Маріуполя: деталі

Російські окупанти запустили добудовану залізницю з Ростова до Маріуполя через Гранітне та Маловодне. Про це свідчить результат моніторингу та фіксації руху вздовж ключових станцій зі середи.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Він уточнив, що зафіксовано:

  • станцію "Асланово", де є чотири магістральні тепловози в кольорах російська залізниці з причепленими вантажними вагонами, вони заповненні та частково накриті, склад вантажу та маршрут поки що встановити не вдалося;
  • станцію "Кальчик", де є один магістральний тепловоз у кольорах російської залізниці;
  • станцію "Сартана", де є сім пасажирських вагонів у кольорах російської залізниці з табличками "Екатеринбург"; саме про ці вагони вказували минулого разу, як тестовий прогін під прикриттям цивільних перевезень без їх реального здійснення.

"Усе це, а також певні деталі, які не маю права розкривати через питання безпеки джерел та інсайдерів, вказують на єдиний факт. Мовчки та потайки без анонсів і червоних стрічок залізницю запущено. Це може кардинально змінити ситуацію на фронті через покращення логістики росіян. І не кажіть про "альтернативу Кримському мосту". Це — хибне. Це самостійна автономна гілка, яка зараз має більше пропускну здатність і потужність за міст", — пояснив Андрющенко.

Мапа залізниці до Маріуполя

Джерело: Telegram-канал Петра Андрющенка

Він додав, що на відновлення залізниці росіяни витратили 13 місяців. Через удари Сил оборони України взимку будівництво сповільнилося на два місяці. Через диверсію в Кальчицькому кар’єрі Маріупольським спротивом — ще на місяць відтермінувалося.

Нагадаємо, що в червні агенти партизанського руху "Атеш" здійснили диверсію на залізниці Ростов-на-Дону — Маріуполь. Така залізнична гілка є дуже важливою для російських загарбників, адже відіграє ключову роль у перекиданні військових сил та техніки між різними частинами південного військового округу Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.08.2024 13:36