Фото: МЗС

Росію попередять про наслідки можливого теракту на ЗАЕС, — Кулеба

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що країна-агресорка Росія отримає попередження про наслідки, які її чекають, у разі теракту на Запорізькій АЕС.

Про це Кулеба заявив в інтерв'ю Суспільному.

"Зараз відбуватиметься багато тихої дипломатичної роботи, і думаю, Росії надішлють попередження про те, що буде, якщо вона вдасться до цього кроку. Чи дослухається РФ  це вже інше питання", — сказав Кулеба.

Очільник МЗС наголосив, що Україна не втомлюється повторювати, що найкращий спосіб запобігти майбутнім трагедіям, які вчинить Росія, — дати українським військовим все необхідне озброєння, щоб вони могли вигнати агресорів з української території.

"Маємо розуміння, що поки Росія контролюватиме хоча б один квадратний метр нашої землі, вона матиме простір цього квадратного метра, щоб влаштовувати трагедії",  пояснив міністр.

Міністр розповів, що на конференції у Лондоні він розповідав іноземним чиновникам про те, що Росія створює ескалацію незалежно від того, чим зайнятий її опонент.

"Тому найкраще, що ви можете зробити,  дати нам зброю, щоб вигнати РФ з України", — сказав Кулеба.

Нагадаємо, українська розвідка отримала інформацію про те, що Росія розглядає сценарій терористичного акту з викидом радіації на Запорізькій атомній станції. Окупанти все підготували для цього. Українська влада неодноразово звертала увагу західних партнерів, що росіяни мінують ЗАЕС і Каховську ГЕС, бо бачать відсутність адекватної союзної реакції. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.06.2023 22:33